Even voorstellen

Even voorstellen: Maarten Wijdenes

De vacature van 3e trompet in de trompetsectie is ingevuld door Maarten Wijdenes. 

Maarten (63) leerde de cornet te bespelen bij Fanfare Tavenu in Opperdoes. Daarna sloot hij zich als trompettist aan bij Fanfare Irene in Grootebroek. Weer later ging hij spelen bij Fanfare Sint Caecilia in Wervershoof. Een jaar deed hij bovendien ervaring op bij de Hoornse Brassband. Spelen in een Bigband werd voor Maarten een nieuwe uitdaging. Zo maakte hij van 2019 tot en met januari 2024 deel uit van Bigband NoPressSure.  Begin februari 2024 vulde Maarten de vacature in binnen onze trompetsectie.

 “Ik dacht; als ik daar toch eens deel van mag uitmaken, dat zou te gek zijn’! Ik hoop van BiG GiG te kunnen leren en samen veel mooie swingende muziek te mogen maken in een gezellige sfeer”.

Even voorstellen: Sebastian Ohm

 

Sinds november ’23 staat Sebastian Ohm op de ‘bok’ om ons door het muzikale bigbandlandschap te leiden. Sebastian is afgestudeerd aan het Hilversums Conservatorium als saxofonist. Inmiddels heeft hij 35 jaar ervaring in het lesgeven aan leerlingen van alle leeftijden. Sinds 2001 is hij verbonden aan Fluxus, Centrum voor de kunsten Zaandam en sinds 2023 als docent arrangeren aan het Conservatorium van Amsterdam. Sebastian woont in Amsterdam, speelt bij The Ramblers, The Cinemusic Experience, in verschillende bands en ensembles en bij musicalproducties. Als dirigent en arrangeur is hij werkzaam bij de Seabreeze Big Band en de Zaanse Big Band en sinds november bij BiG GiG. We zien uit naar een fijne en langdurige samenwerking.

Even voorstellen: Barbara Aalpol

De vacature voor 2e altsax is ingevuld. Barbara Aalpol maakt hiermee de saxofoonsectie compleet. Zij stelt zich hier aan je voor. 

“Ik kom uit Hoorn, ben 54 jaar en speel al saxofoon sinds mijn 10e jaar. Ik ben begonnen bij muziekvereniging De Volharding in Berkhout en daarna heb ik in veel swingende bands en bigbands gespeeld. Ik hou heel erg van Soulmuziek, maar luister ook graag naar jazz, klassieke- en popmuziek. Ik hou van afwisseling in muziek en dat is ook waarom ik erg blij ben dat ik nu in de BiG GiG Bigband mag spelen. Ik vind die muziek en de projecten verfrissend en de optredens spetteren van het podium af. Hopelijk ben ik met mijn muzikale ervaring en gevoel voor swing een meerwaarde voor de bigband. Ik heb nu een paar repetities meegemaakt en het is een heel leuke club mensen. Ik verwacht met veel plezier samen mooie muziek te maken. Ik heb er zin in!“

Scroll naar boven