Wogumse Vrije Geluiden 2020 gaan niet door

Géén Wognumse Vrije Geluiden’ in september

 ‘De Wognumse Vrije Geluiden’, ofwel de muzikale wandeling op 13 september gaat NIET door.

Vanwege de coronamaatregelen en het gezondheidsrisico hebben wij alsnog besloten om het evenement te cancelen.

 Al langer is bekend; tot 1 september zijn evenementen niet toegestaan. De Wognumse Vrije Geluiden is medio september gepland, dus namen wij als organisatie de gok en startten met de voorbereidingen. De vraag was of de regels voor evenementen al eerder zouden worden versoepeld. Dat het doorgaan van dit evenement afhankelijk is van de maatregelen, is gecommuniceerd naar de deelnemers.

Veiligheid voorop

In het stappenplan van het kabinet blijft de anderhalve-meter-maatregel voorlopig van kracht.  De gemeente kan ontheffing verlenen wanneer er een ander-halve-meter plan is voor een evenement. Voor de muzikale wandeling, met meer dan honderd deelnemers en een paar honderd bezoekers, vraagt dit te veel van iedereen. Het is belangrijk om de veiligheid van deelnemers en publiek voldoende te waarborgen.

 

Spontaniteit

De Wognumse Vrije Geluiden is een evenement waar juist bezoekers zelf bepalen in welke tuin, bij welk optreden en hoe lang ze daar blijven. Werken met een tijdslot en vooraf inschrijving vergt niet alleen veel van de organisatie, het gaat ook ten koste van de spontaniteit van het evenement.

De veiligheid voor iedereen staat voorop, dat mag duidelijk zijn. Dan slaan we liever een jaartje over. Hoe jammer ook, want iedereen had er veel zin in na een maandenlange culturele quarantaine.

 

12 september nieuwe kansen

Deelnemers en tuineigenaren die zich hebben aangemeld hebben inmiddels bericht ontvangen. Volgend jaar zijn er weer nieuwe kansen. Op 12 september 2021 is de volgende editie van de Wognumse Vrije Geluiden. Dan zijn hopelijk de coronamaatregelen verleden tijd.

Scroll naar top