Serious Request 2018

Serious Request 2018

In de nieuwe opzet, die dit jaar 3FM Serious Request: ‘Lifeline’ is gedoopt, staan de dj’s niet langer centraal, maar juist de verhalen en de inzamelacties. De duo’s lopen vanaf 18 december uit verschillende uithoeken van het land naar Utrecht waar ze op de dag voor kerst moeten aankomen in TivoliVredenburg. In het gemeentehuis, aan de Dick Ketlaan in Wognum, kan je in korte tijd een reanimatiecertificaat behalen tijdens een reanimatiemarathon. Deelnemers steunen op deze manier Serious Request. Tot 21.00 uur is er muziek, een braderie en zijn er workshops en andere activiteiten. Meer informatie en inschrijven kan via www.medemblik.nl/seriousrequest

Verhalen en inzamelacties centraal
Sander Hoogendoorn en Eva Koreman hebben vanaf Vlieland de meeste kilometers voor de boeg. De dj’s van NPO 3FM, lopen van 18 tot en met 24 december vele kilometers voor Serious Request. Dit alles met als doel geld in te zamelen voor het Rode Kruis, waarbij het publiek een ‘eigen doel’ kiest. De opbrengst gaat dit keer niet naar één maar naar drie verschillende goede doelen, wederom in samenwerking met het Rode Kruis. Dit jaar zijn thema’s: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten.
De plaatsen die de dj’s 21 december in de regio bezoeken zijn Medemblik, Opperdoes, Twisk en Wognum. Tussen 03.00 en 09.00 uur lopen ze door Medemblik.

NPO3 Extra
3FM Serious Request: Lifeline is vanaf 18 december non-stop te zien op NPO3 Extra, maar er zijn ook dagelijkse journaals, Lifeline geheten, om 9.00, 12.00 en iets voor 18.00 uur op NPO 1. Ook is er dagelijks aan het einde van de dag op NPO 3 een uitgebreider journaal.