Wognumse Vrije Geluiden 2023

10 september 2023

Wognumse Vrije Geluiden aan de Schouw!

BiG GiG

Kickoff 12:15

Eerste optredens 13:00

De muzikale wandeling in Wognum

Dit jaar met 14 muzikale acts, vindt plaats op zondag 10 september aan de Schouw.

Verrassende muziek én en sfeervolle tuinen staan op het programma van de 7e editie van de muzikale wandeling in Wognum. Dit jaar weer met nieuwe gezichten en oude bekenden van eerdere edities; van accordeon en mondharmonica tot duo’s, bands en koren én een slagwerkgroep. Luisterliedjes, opzwepende drums, soul en gospel, folk en country en blues tot popmuziek.

Terugblik 2022

Wat is het concept van Wognumse Vrije Geluiden?

In de tuinen van een gekozen wijk in Wognum spelen muzikanten en zangers drie keer op deze middag.

Bezoekers aan deze muzikale wandeling bezoeken gratis de optredens, drie keer maximaal 20 minuten. In enkele tuinen is – tegen een kleine vergoeding – koffie, thee en frisdrank verkrijgbaar.

Foto’s: Tia Nijhuis

Videobeelden: Tia Nijhuis en Ria Ursem

De middag start om 12.15 uur met een kort optreden van Bigband BiG GiG

Met dit optreden geven wij een voorproefje van onze nieuwe project BiG Soul GiG, op 7 en 13 oktober in Wognum en in Hoorn. Speciaal hiervoor zingen Arnold Sturm en Jolande Gosman mee.

Om 13.00 uur begint het eerste optreden in de tuinen. Op elk half uur start er een nieuwe muziekvoorstelling. In de pauzes kunt u luisteren naar de Slagwerkgroep van Ons Genoegen.

De voorstellingen eindigen om 16.00 uur.

Programmafolders zijn in elke tuin verkrijgbaar. U bent gast in een privétuin en uw bezoek is voor eigen risico.

Elke deelnemende tuin heeft de Nederlandse vlag uithangen. Er staat een bord in de tuin met het nummer dat correspondeert met het programma.

De tuinen zijn in het algemeen rolstoeltoegankelijk en bieden enkele zitplaatsen.

Ondernemers uit Wognum en omgeving steunen het evenement met een financiële bijdrage. De sponsornamen staan vermeld in de programmafolder.

Dit evenement organiseert BiG GiG in 2023 voor de zevende keer. Deze editie in de Schouw belooft er één met zon en warmte te worden. Wij hopen dat onze bezoekers plezier beleven aan de muziek in de tuinen. 

Waar vind ik de Schouw?

De Schouw is bereikbaar per auto vanaf de Stolphoevelaan / Hanebalk (er is weinig parkeergelegenheid). Je kunt het beste de auto parkeren op het parkeerterrein bij Lidl. Volg dan de routepijlen via Het Bon, Kapberg over het bruggetje naar de Schouw. (5 min. Lopen)  Ook is de wijk wandelend of op de fiets bereikbaar via de Grote Zomerdijk, Kreekbos.

Scroll naar boven